Artikelen

Lean & innovatie


In 2018 behaalde ik mijn Lean Green Belt certificaat, ik was toen al heel wat jaren bezig om met behulp van Lean processen te verbeteren, dus dit was de kroon op al dat harde werk. Wat mij destijds al opviel en wat ik nog steeds vaak zie is dat Lean los staat van de digitalisering ambities bij organisaties. Op zichzelf niet zo vreemd omdat lean voornamelijk bedoeld is om verspillingen uit je processen te halen. Maar wanneer ze integraal ingezet worden vormen ze een sterke combinatie. In deze blog leg ik je uit wat de voordelen zijn van een integrale aanpak en welke valkuilen er zijn.

Mirjam Cassée

Datakwaliteit is mensenwerk!

Datakwaliteit op orde krijgen en houden is hard werken aan verandering. En omdat data niet meer alleen belangrijk is voor verantwoording aan de accountant, maar juist de voeding is voor veel innovaties en datagedreven werken deelt Andrea in dit blog de belangrijkste lessen die zij op het gebied van datakwaliteit heeft geleerd.

De do's en don'ts bij Robotisering

Robotisering (RPA) is een hot topic bij veel organisaties. Steeds meer Robots worden ingezet om repeterend handmatig werk over te nemen van medewerkers. Er liggen enorme kansen om dagelijks saai werk te laten uitvoeren door een robot, terwijl de medewerkers hun focus kunnen verleggen naar meer betekenisvolle klantinteracties. Maar naast deze kansen zijn er ook bedreigingen, wat moet je vooral wel doen als je wilt robotiseren en wat vooral niet. In deze blog deelt Mirjam de do's en don'ts. 

Case A+: ‘Meer aandacht voor huurders dankzij RPA’

Binnen de sector woningcorporaties neemt het gebruik van RPA snel toe. Eén van de meest recente projecten is een RPA-traject bij A+, waar een robot zorgt voor meer uitdagend werk voor medewerkers, terwijl de huurders beter worden bediend. Andrea van der Vaart van Chaptr2 is als consultant betrokken bij dit traject: “Bij A+ is het met Rob de Robot zeker gelukt om mensen vrij te maken voor leuker werk.”